Bali


Bali is het Godeneiland van Indonesië en een van de mooiste en meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Zuidoost-Azië. Dit populaire vakantie-eiland betovert u met zijn adembenemend landschap vol met vruchtbare rijstvelden, unieke cultuur en tradities. Prachtig weer en een gastvrije bevolking doen de rest. De duizenden tempels die overal te vinden zijn en de vele offerandes die de Balinezen uitvoeren, maken het eiland Bali tot een vakantiebestemming die je niet snel zal vergeten.

Lovina

Lovina staat bekend om haar dolfijnen die u elke ochtend voor zonsopgang tijdens een boottocht kunt bewonderen. Deze tochten worden georganiseerd met ophaalservice bij de villa. Naast de dolfijnen kunt u ook snorkelen en duiken in de vele koraalriffen. Lovina is gericht op het toerisme en een ideale verblijfplaats om het noorden van Bali te ontdekken.

Singaraja

Singaraja was ooit de hoofdstad van Bali en is nog steeds de grootste stad van Noord-Bali. Hier zijn nog oude gebouwen te vinden uit de tijd van de Nederlandse kolonisatie. In Singaraja tref je ook traditionele markten, tal van winkeltjes en grote supermarkten zoals Hardy’s en Carrefour. De stad ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf de villa.

Ubud

Ubud is het culturele centrum van Bali. De stad kent een rijke geschiedenis als het gaat om de Balinese schilderkunst. Naast de schilderkunst zijn ook andere kunstvormen goed vertegenwoordigd. Rondom Ubud liggen verschillende ambachtsdorpen en in de stad zelf worden vele soorten traditionele dansvoorstellingen gegeven.

Denpasar

Denpasar is de bruisende hoofdstad van Bali. Het is de grootste en drukste stad van het eiland. De naam betekent ‘naast de markt’. De stad ligt aan de zuidkust van het eiland vlakbij de internationale luchthaven. In Denpasar zijn veel culturele bezienswaardigheden, zoals het Bali Museum en diverse tempels, ook kun je er prima winkelen. En mochten de kronkelende straatjes, het rumoer en de verkeerschaos je teveel worden, dan kun je makkelijk wegvluchten naar de witte en zwarte stranden van Kuta, Sanur, Legian en Seminyak.

Video villa Baruna

Wilt u meer informatie?